Blog

Slapeloosheid: zijn slaappillen de oplossing?

Wat is slapeloosheid?

Wanneer u moeite heeft met in slaap vallen en/of in slaap te blijven, is het mogelijk dat u lijdt aan slapeloosheid. U kunt ’s nachts of de volgende ochtend te vroeg wakker worden. Zonder voldoende slaap kunt u zich overdag moe en uitgeput voelen. U kunt zich ook chagrijnig voelen door gebrek aan slaap. Sommige mensen hebben moeite om zich dingen te herinneren, krijgen niet zoveel gedaan en vinden het niet leuk om bij familie en vrienden te zijn.

Verder lezen Slapeloosheid: zijn slaappillen de oplossing?

Werkt Hypnose en meditatie voor depressie? Hypnotherapie als hulp voor stress en angst

Het is begrijpelijk dat hypnose één van de meest onbegrepen studievelden is, hoewel het nog steeds één van de oudste vormen van psychotherapie is, vooral in de Westerse wereld. De vraag is dus: werkt hypnose voor depressie? Het is nog steeds discutabel, zelfs onder medische experten, maar ik weet dat het werkt, hoewel het niet voor iedereen effectief zal zijn.

Terwijl meditatie een gereedschap kan zijn om angst en depressie te verminderen, is er ook een andere effectieve methode, hypnose – of hypnotherapie voor stress en angst. Door hypnose kun je gemakkelijk depressie en angst weer onder controle krijgen.

Verder lezen Werkt Hypnose en meditatie voor depressie? Hypnotherapie als hulp voor stress en angst

Wat Kan een Zorgverzekering voor Je Doen?

Je bent zelf ziek of je kind heeft erge koorts. Je hebt dan soms wat medicijnen nodig om er weer bovenop te komen. Gelukkig kan een zorgverzekering je hierbij helpen. Natuurlijk zullen ze niet bijspringen voor een pakje paracetamols of wat hoesdrank, maar als je voor wat grotere medische kosten komt te staan of chronisch medicatie nodig hebt kunnen ze je helpen. Maar hoe werkt zo’n zorgverzekering nou precies? Wat moet je doen als je ziek bent en medicatie nodig hebt? En op wat voor een manier kan een zorgverzekering je nou echt helpen? Lees verder om hier wat meer over te weten te komen. Verder lezen Wat Kan een Zorgverzekering voor Je Doen?